ממרח חלבה בריא וטעים - מתכון טבעוני פשוט

ממרח חלבה עושים מטחינה גולמית

טחינה גולמית עדיף לקנות בבית טבע, שם גם המבחר הכי גדול, והפירמות הכי טובות. הערכים התזונתיים של הטחינה הגולמית שמוכרים בסופר הם בדרך כלל נמוכים יותר בהרבה.
עדיף לקנות חמאת שומשום, שזה שם אחר לטחינה גולמית משומשום מלא, המכיל פי 10!!! יותר סידן – ולשם שינוי, סידן בריא, שנספג, להבדיל מסידן שמגיע ממוצרי חלב.
 

מתכון פשוט לממרח חלבה עשיר בברזל ובסידן

לוקחים כף מהטחינה הגולמית,
ומוסיפים לו קצת סילאן / דבש תמרים.
מערבבים, ומה שיוצא זה חלבה.
 
החלבה התעשייתית שאפשר לקנות
עשויה משומשום 'לבן' – המכיל רק 10% מכמות הסידן שבשומשום מלא,
ובמקום סילאן הם משתמשים במים עם סוכר לבן.
לא חראם?
בעיקר כשלוקח 2 דקות בדיוק להכין את זה בבית.
 

סיכום: המתכון הטבעוני הכי קל בעולם לתוספי תזונה בזול מהטבע

זה ככ פשוט להכין, שעד שגמרת לקרוא את העמוד וחצי הזה, כבר יכולת להכין את החלבה 3 פעמים.
ולהזכירך – הטחינה הגולמית שבה את משתמשת, ובעיקר אם מדובר מטחינה גולמית משומשום מלא, מכילה ברזל מהטבע – במקום בשר, וסידן מהטבע - במקום מוצרי חלב.
כך שיצא לך מתכון טעים, מתוק, קל, ובריא, וגם טבעוני (:
 
©מיכל רון, מאי 2013

מאמרים קשורים: 

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.